Museumnacht

05-09-2015

Museumnacht

Op zaterdag 5 september gaan alle Haagse musea open en bloot tijdens de zesde editie van de Museumnacht! Wij zullen tot diep in de nacht laten zien wat we in huis hebben. Van 20.00 tot 01.00 uur bieden we een speciaal programma geïnspireerd op onze vaste collectie en komende tentoonstellingen. We feesten nog even door tijdens de afterparty die je ook dit jaar niet mag missen!

Fotomuseum Den Haag/GEM

Een feestje bouwen laten we over aan Radio Noet-Noet. Uitbundige disco-outfits en opzwepende dansvloerkrakers. Daarna hoor je zomerse klanken uit de boxen komen van de Scheveningse band Piñata. Stilstaan is geen optie!
 

Meet the artist: laat je inspireren door de tentoonstelling van fotograaf Hellen van Meene in het Fotomuseum Den Haag en ga hierna zelf aan de slag met tips en tricks van de fotograaf zelf.
 

Een bezoek aan Israël vormde voor kunstenaar Mark van Overeem de inspiratie voor zijn expositie in GEM, een mysterieuze nachtelijke tuin in Jeruzalem. Pak een zaklamp, sla een warme deken om en neem zelf deel aan de installatie.

Programma Gemeentemuseum Den Haag

Kunst heeft nog nooit zo goed geklonken! In onze prachtige Tuinzaal verzorgt Ellen ten Damme een verrassende voorstelling waarna het feest losbarst met een spetterend optreden van de Handsome Poets. Dit wil je niet missen!
 

In samenwerking met het Paard van Troje presenteren we de gehele avond een muzikale kunstbeleving langs de hoogtepunten uit onze collectie met o.a. Mik Adrian, Belle of Louisville en Son Mieux. Hier wil je bij zijn!
 

Beleef een bijzondere poëzie-experience en hop op de Poëziebus van het Letterkundig Museum, die de hele nacht pendelt tussen het Haags Historisch Museum en het Gemeentemuseum Den Haag. Terwijl jij in de bus geniet van een drankje, verleiden dichters als Tjitske Jansen, Hagar Peeters en Daan Zeijen (winnaar NK Noetry Slam) je met een intiem en exclusief optreden.

Kindermuseumnacht Gemeentemuseum
De officiële opening van de Kindermuseumnacht is dit jaar in het Gemeentemuseum Den Haag. Een mooi begin van de avond voor het hele gezin met een exclusieve openingsact die je niet wilt missen! Het NTjong geeft diverse theaterworkshops voor de kleine bezoekers van de nacht.