GEM Launch party!

17-05-2014

GEM Launch party!

Kunst, performance & muziek
Marcel van Eeden, N 50 51 40.9 E 3 24 1.3, 2013

Kom naar de opening van twee tentoonstellingen in het GEM. Op zaterdag 17 mei vindt de GEM Launch Party plaats waarbij de tentoonstellingen van Marcel van Eeden en Machiel Botman officieel worden geopend.

‘Ik ben G.S.3, the killer van Den Haag.’
Een tentoonstelling van Marcel van Eeden

Marcel van Eeden (Den Haag, 1965) maakt tekeningenseries die samen een complex (misdaad)verhaal vertellen. Feit en fictie lopen hierbij continu door elkaar. Speciaal voor het GEM heeft Van Eeden een nieuwe verhaallijn toegevoegd: een onopgeloste moord uit 1949 in de buurt van het museum. Een verhaal dat niet ophoudt bij het papier, maar ook zijn vorm vindt in een spannende driedimensionale vertaling van dit ‘plaats delict’.

Machiel Botman

Door de lens van de Nederlandse fotograaf Machiel Botman (Vogelenzang, 1955) zien we een wereld vol gevoel en van een onwerkelijke schoonheid. Ieder beeld lijkt geladen met betekenis; alsof de kunstenaar eenvoudige dingen fotografeert die symbool staan voor grote levensvragen. Eens in de tien jaar publiceert Botman een belangrijk fotoboek waarin deze autonome momentopnames aaneengeregen worden tot een visueel gedicht: een ritmische, associatieve vertelling. De tentoonstelling in het GEM/Fotomuseum Den Haag is zijn eerste grote overzicht.

Programma

  • A Cutlet Vaudeville Show (1914) - Marcel van Eeden
  • Wildbeaming – Students KABKRoyal Academy of Art, The Hague in samenwerking met Hester Scheurwater
  • Music - DJ collective Tabass-Co


Je bent welkom vanaf 20.00 uur. De tentoonstellingen zijn open tot 23.00 uur.